Povodom početka nove školske godine, u petak 01. septembra 2023. godine sa početkom u 11 časova, u parku Mladen Stojanović – restoran Lanako Banja Luka, Unija poslodavaca Republike Srpske i Udruženje porodica sa četvoro i više djece Republike Srpske (Udruženje 4+) su održali konferenciju za štampu na kojoj je javnost upoznata sa realizacijom donatorske akcije prikupljanja školskog pribora za djecu iz višečlanih porodica.

Unija poslodavaca Republike Srpske, i ove godine uz pomoć svojih članova želi da pomogne učenicima – osnovcima iz višečlanih porodica da sa svim potrebnim priborom krenu u novu školsku godinu. Istovremeno, ovom zajedničkom akcijom Unija poslodavaca RS i Udruženje 4+ žele da ukažu na značaj porodice, majčinstva i djece za društvo u cjelini. Podsjećamo, u proteklih devet godina članice Unije u ovoj akciji donirale su školskog pribora u vrijednosti od oko 90.000KM, s tim da je u ovogodišnjoj akciji prikupljeno oko 10.000,00KM.

Pored Udruženja 4+ iz Banja Luke, sredstva su donirana i udruženju iz Gradiške, a u saradnji sa Udruženjem porodica sa četvoro i više djece Republike Srpske “4+”, školski pribor će biti distribuisan i prema drugim lokalnim udruženjima.

U navedenoj akciji, pored Unije poslodavaca, svoj doprinos dale su kompanije: „Atlantik bb“ d.o.o. Banja Luka, „Tropik maloprodaja“ d.o.o. Banja Luka, „Krajina klas“ d.o.o. Banja Luka, „Petroprojekt“ d.o.o. Bratunac, „Drvoprodeks“ d.o.o. Banja Luka, „PMP Jelšingrad FMG“ a.d. Gradiška i „Euro-Ekspres“ d.o.o. Banja Luka.

Novinarima se ispred Unije poslodavaca Republike Srpske obratio direktor Saša Aćić, a ispred Udruženja porodica sa četvoro i više djece Banja Luka, predsjednik Jovan Radovanović te nekoliko prisutnih roditelja i školaraca članova ovog Udruženja.