Banja Luka – U cilju upoznavanja učenika završnih razreda sa strukama i zanimanjima u banjalučkim obrazovnim ustanovama, sa fokusom na zanimanja koja su potrebna privredi i ove godine u Domu omladine otvoren je „Sajam zanimanja 2024“. Tako će se učenicima, ali i njihovim roditeljima u naredna dva dana, tačnije 17. i 18. aprila na sajmu predstaviti srednje stručne škole, ali  i poslodavci iz različitih privrednih sektora. Na ovogodišnjem sajmu predstaviće se deset banjalučkih srednjih škola sa svojim programima i nastavnim procesima.

U okviru ceremonije otvaranja sajma potpredsjednik Unije poslodavaca Saša Trivić rekao je da je ovo jedna zajednička aktivnost koju sprovodi Unija sa Gradskom razvojnom agencijom, Gradom Banjalukom sa školama sa područja grada, s ciljem da se promovišu zanimanja koja su interesantna i neophodna privredi.

-Na ovaj način želimo promovisati škole koje nude zanimanja, a istovremeno raditi na jačanju kvaliteta obrazovanja budućih kadrova, jer bez dobrog đaka nema ni dobrog radnika – rekao je Trivić.

Ispred Grada Banja Luka i Gradske razvojne agencije, prisutne su pozdravili gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković i direktor Agencije Neven Stanić.

Sajam su organizovali Gradska razvojna agencija Banja Luka, Grad Banjaluka, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Unija poslodavaca Republike Srpske.