Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske nakon konsultacija sa članstvom obavještava javnost da trgovci i distributeri imaju dovoljne količine roba široke potrošnje i da uredno mogu vršiti snabdjevanje prodajnih objekata u Republici Srpskoj.

Koristimo priliku da obavjestimo javnost da se i pored otežanog međunarodnog transporta prehrambenih i higijenskih artikala, trenutno nema značajnijih negativnih efekata na snabdjevanje stanovništva pogotovo u segmentu roba široke potrošnje.

Imajući u vidu generalno stabilnu situaciju u pogledu snabdjevanja i dovoljnih količina prehrambenih i higijenskih artikala, trgovci i distributeri mole kupce da vrše snabdjevanje u okviru standardnih količina dovoljnim za zadovoljavanje sedmičnih potreba domaćinstva kako bi se izbjeglo stvaranje gužvi i zadržavanje ljudi u marketima.

Trgovci i distributeri apeluju na kupce da poštuju naredbe i preporuke lokalnih i republičkih organa vezanih za ponašanje kupaca u maloprodajnim objektima, a prije svega preporuku u vezi držanja adekvatnog odstojanja od drugih kupaca i prodavaca sa ciljem suzbijanja širenja infekcije virosom COVID-19.

Obavještavamo javnost da nema ograničenja u pogledu obavljanja poslovne djelatnosti za veletrgovce osim u djelu koji se odnosi na poštovanje naredbi i preporuka vezanih za ponašenje kupaca u maloprodajnim objektima sa ciljem suzbijanja širenja infekcije virosom COVID-19.
Pored navedenog obavještavamo članstvo i građane da se u saradnji sa nadležnim organima provode pojačane kontrole cijena u trgovačkim objektima sa ciljem sprečavanja zloupotreba situacije u kojoj se nalazi naša zajednica.

Trgovci i distributeri se zahvaljuju građanima na strpljenju koje iskazuju tokom obavljanja kupovine u maloprodajnim i veleprodajnim objektima.

PREDSJEDNIK:
Saša Trivić