BANJALUKA – I ove godine, treće po redu, Unija poslodavaca Republike Srpske organizuje poslovnu konferenciju pod nazivom “Izazovi i budućnost poslovanja #3,” koja će se održati 22. novembra 2023. godine u prelijepom ambijentu Banskog dvora u Banjoj Luci, s početkom u 10.30 časova.

Ova značajna konferencija predstavlja integralni dio napora u izradi Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2022. – 2024. godine i dio projekta “Doprinos organizacija civilnog društva u poboljšanju uticaja preduzetništva na socio-ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine (BIH) – Evropski instrument za susjedstvo i partnerstvo (EISE).” Projekat je finansiran od strane Evropske unije i sprovodi se pod okriljem Unije poslodavaca Republike Srpske.

Cilj ovog prestižnog događaja jeste da kroz otvoren i konstruktivan dijalog okupi predstavnike poslodavaca, članove Vlade Republike Srpske, predstavnike akademske zajednice, institucija i stručnih organizacija, s ciljem identifikacije ključnih ekonomskih i socijalnih izazova s kojima se suočava naša zajednica, kao i definisanja smjernica za buduće akcije koje će doprinijeti izgradnji produktivnog i socijalno pravednog društva.

Konferencija “Izazovi i budućnost poslovanja #3” privući će 300 učesnika, uključujući visokorangirane predstavnike poslodavaca iz različitih industrija, članove Vlade Republike Srpske, predstavnike Evropske Unije, kao i renomirane domaće i strane institucije i organizacije.

U okviru predviđenih panel diskusija, imaćemo privilegiju da čujemo riječi i iskustva predstavnika Vlade Republike Srpske, kao i uglednih stručnjaka iz poslovnog sektora Republike Srpske i šireg regiona.

Glavne teme koje će dominirati na ovoj konferenciji su:

–              Program ekonomskih reformi – kako sačuvati i razvijati ljudski potencijal u uslovima rasta ekonomske migracije: ova tema će se baviti izazovima i mogućnostima koje se javljaju usljed ekonomskih migracija i kako obezbjediti održiv ekonomski rast i razvoj u takvim uslovima.

–              Ubzani tehnološki razvoj – put konkurentnosti i boljeg životnog standarda: druga tema će se fokusirati na brzi tehnološki razvoj i njegov uticaj na poslovanje, ekonomiju i životni standard građana, te kako se pripremiti za ovaj izazov.

Ova konferencija predstavlja jedinstvenu priliku za razmjenu znanja i iskustava između različitih sektora i interesnih grupa, sa ciljem oblikovanja budućnosti poslovanja u Republici Srpskoj i regionu.

Treba naglasiti da je prijatelj projekta kompanija MTEL i Zlatni sponzor konferencije NLB Banka a.d. Banja Luka.

Očekujemo inspirativne diskusije i izuzetno plodnu razmjenu ideja na poslovnoj konferenciji “Izazovi i budućnost poslovanja #3.” Detaljnu agendu ovog događaja kao i prijavu učešća, možete da pogledate na zvaničnoj internet stranici Unije poslodavaca Republike Srpske na linku: https://conference.unijauprs.org/