BANJALUKA – Radovan Višković, premijer RS, je na poslovnoj konferenciji “Izazovi i budućnost poslovanja” održanoj danas u Banjaluci, uručio Plaketu za odgovornog poreskog obveznika u sektoru za telekomunikacije i IT Jeleni Trivan, generalnom direktoru kompanije m:tel.

“Sa dolaskom novog menadžmenta akcije kompanije m:tel porasle su za 12 odsto na Banjalučkoj berzi, poraslo je i naše poslovanje, i moram da kažem da sve to zahvaljujući i povoljnoj poslovnoj klimi u Republici Srpskoj. Postoji  predrasuda da u Republici Srpskoj vladaju nepovoljne ekonomske okolnosti i da to nije pravo mesto za investiranje. Međutim, Republika Srbija je upravo ovde investirala i naša investicija m:tel se pokazuje kao dobar biznis koji donosi koristi i Republici Srpskoj i Republici Srbiji kojoj plaćamo dividendu. Sve olakšice koje Vlada Republike Srpske čini nama kao poslodavcu omogućavaju da budemo najveći poreski obveznik ne tako što nam se povećavaju nameti, nego što nam se povećava profit, pa imamo novca da uplaćujemo redovno u budžet Republike Srpske, imamo novca i da povećavamo plate radnika i budemo odgovoran poslodavac, a imamo i novca da ulažemo u zajednicu“, izjavila je Jelena Trivan.

Poručila je i da će kompanija m:tel nastaviti sa dobrom praksom da ulaže u zajednicu u kojoj posluje kroz različita kulturna i sportska sponzorstva, ali i da je opredjeljena da  podrži potrebe građana Republike Srpske, kako bi svaki građanin osjetio da kompanija m:tel zapravo radi u interesu ove države i njenih građana.

Izvor: nezavisne.com