U Trebinju je osnovan Regionalni savjet za obrazovanje za istočnohercegovačku regiju, koji ima za cilj da se povežu sve srednje škole u lokalnim zajednicama, Zavod za zapošljavanje i poslodavci, kako bi se došlo do najboljih rješenja kada je riječ o upisnoj politici u srednjim školama u ovoj regiji.

Za predsjednika Savjeta izabran je direktor trebinjske Gimnazije “Jovan Dučić” Mišo Pešić, a potpredsjednici su direktor nevesinjske Osnovne škole “Risto Proroković” Mara Šaran i direktor bilećkog Srednjoškolskog centra “Golub Kureš” Zdravka Milićević, dok je za sekretara izabrana direktor ljubinjskog Srednjoškolskog centra “Svetozar Ćorović” Rada Šarenac.

Inicijativa za osnivanje Regionalnog savjeta za obrazovanje potekla je od Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, a kao partner koji je preuzeo vodeću ulogu je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Sve opštine istočne Hercegovine koje su u Savjetu će delegirati svoje predstavnike iz školstva, lokalne uprave, privrede, razvojnih agencija, i drugih zainteresovanih strana.