U toku je trening “Jačanje zagovaračkih politika i strateškog okvira UUPRS”, u okviru kojeg su poslodavci, članice Unije, definisali zagovaračke principe Unije poslodavaca za period 2022-2024. godine.

Kao što je i najavljeno cilj treninga je unapređenje zagovaračkih politika UUPRS, kao i unapređenje strateškog okvira Unije kroz (re)definisanje vizije, misije, vrijednosti i strateških ciljeva Unije poslodavaca za period 2022-2024.

Tokom treninga spomenuti su problemi u poslovanju i prijedlozi poslodavaca za unapređenje poslovnog ambijenta u Republici Srpskoj. Razgovaralo se o smanjenju fiskalnih i parafiskalnih opterećenja na rad i poslovanje, te o mogućnostima finansiranja tehnološkog razvoja. Poslodavaci su diskutovali i o potencijalnim rješenjima problema smanjenja ponude radne snage kao i o problemu rasta inflacije i stagnacije produktivnosti u uslovima kontinuiranog rasta plata.

Trening se održava u hotelu “Kardial” u Tesliću i trajaće dva dana, a ova aktivnost provodi se unutar projekta “Doprinos organizacija civilnog društva poboljšanju uticaja preduzetništva na socio-ekonomski razvoj BiH – EISE” koji implementira Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske i cilj mu je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva preduzetnika i poslodavaca, te doprinos socijalnom i ekonomskom razvoju u sektoru preduzetništva u BiH stvaranjem povoljnog okruženja kroz ekonomske i socijalne reforme.