BANjALUKA – U narednih nekoliko dana poslodavci će zajedno sa Vladom Republike Srpske pokušati da nađu način kako da pomognu onim firmama koje su u problemu zbog rasta minimalca za 200 KM.

Rekao je ovo za “Glas Srpske” predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić nakon sastanka koji je danas održan u Palati Republike Srpske.

Sastanku su pored predsjednika Srpske Milorada Dodika, prisustvovali premijer Srpske Radovan Višković i ministri u Vladi.

– Počeli smo razgovarati i razmjenjivati informacije. Vlada je shvatila da imamo problem. Imamo puno firmi koje su u problemu zbog rasta minimalca. Svako ima svoju priču, na kraju će Vlada odlučiti kome će i na koji način pomoći – poručio je Trivić za “Glas Srpske”.

Naglasio je da je za poslovnu zajednicu veliki napredak da su počeli razgovori o problemima koje je prouzrokovao rast najniže plate.

Podsjećamo, predstavnici Unije udruženja poslodavaca RS i Privredne komore danas su se sastali sa rukovodstvom Republike Srpske u Palati predsjednika u Banjaluci, a tema sastanka je visina minimalne plate u RS.

Sastanku prisustvuju predsjednik RS Milorad Dodik, premijer Radovan Višković, ministarka finansija Zora Vidović, privrede i preduzetništva Vojin Mitrović, rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić i predstavnici Unije poslodavaca i Komore, Saša Trivić i Pero Ćorić.

Izvor: Glas Srpske