Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske je u saradnji sa članicama, naučnim i stručnim radnicima okupljenim u Ekonomskom savjetu UUPRS, i uz podršku Međunarodne organizacije rada (ILO) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), pripremila godišnji dokument ”Prijedlozi i preporuke Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske za Program ekonomskih reformi Republike Srpske 2021-2023”.

U četvrtak, 17. decembra 2020. godine, sa početkom u 11.00 časova u hotelu Courtyard by Marriott u Banjoj Luci, biće predstavljen dokument ”Prijedlozi i preporuke Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske za Program ekonomskih reformi Republike Srpske 2021-2023”, nakon čega će biti upriličena stručna diskusija. U okviru stručne diskusije predviđeno je učešće predstavnika naučne i poslovne zajednice i predstavnika institucija iz Republike Srpske.

Dokument koji će sutra biti predstavljen, pored navedenih prijedloga poslovne zajednice sadrži i istraživanje o uticaju COVID-19 na poslovanje, makrofinansijsku analizu ekonomije Republike Srpske, kao i dio koji obrađuje razvoj poslovnih ideja u akademskom okruženju.

Događaj je organizovan uz podršku projekta “Jačanje kapaciteta vladinih institucija za uključivanje organizacija civilnog društva u procese donošenja odluka u Bosni i Hercegovini” koji finansira Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Izjave za sredstva informisanja predviđene su za 13.10 časova. Prisutnim medijima će se obratiti:
• Saša Trivić, predsjednik UUPRS;
• Dr Saša Stevanović, autor analize;
• Igor Stojanović, projekt menadžer.