Zvornik – Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske je u okviru projekta “Doprinos organizacija civilnog društva poboljšanju uticaja preduzetništva na socio-ekonomski razvoj BiH – EISE”, finansiranog od strane Evropske unije, u četvrtak, 22. aprila 2021. godine održala u Zvorniku okrugli sto na temu “Izrada strategije za jačanje organizacione strukture Unije udruženja poslodavaca RS”.

Okruglom stolu Unije u konferencijskoj sali hotela “Vidikovac” u Zvorniku prisustvovalo je oko 25 poslodavaca iz Zvornika i okoline, kojima su predstavljene dosadašnje aktivnosti Unije kao i planirane aktivnosti za naredni period. Glavni fokus razgovora je bila izrada strategije za jačanje organizacione strukture Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, što bi imalo za cilj jačanje kapaciteta i kompetencija udruženja poslodavaca, unapređenje preduzetničkih politika, pravila i strategija, širenje članstva i njihovo umrežavanje. Tokom dijaloga, poslodavci su iznijeli prijedloge za koje smatraju da bi im bili od koristi u daljoj saradnji sa Unijom udruženja poslodavaca RS. Naveli su i niz problema sa kojima se trenutno suočavaju, a koji se prije svega odnose na posljedice pandemije, sive ekonomije, odliv radno sposobnog stanovništva, te visoke fiskalne i parafiskalne namete.

Projekat “Doprinos organizacija civilnog društva poboljšanju uticaja preduzetništva na socio-ekonomski razvoj BiH – EISE” implementira Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske i cilj mu je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva preduzetnika i poslodavaca, te doprinos socijalnom i ekonomskom razvoju u sektoru preduzetništva u BiH stvaranjem povoljnog okruženja kroz ekonomske i socijalne reforme. Ukupna vrijednost projekta je 556.000 evra, od čega je Evropska unija obezbijedila 500.000 evra bespovratnih sredstava, a implementacija će trajati od januara 2021. godine do decembra 2023. godine.

Za više informacija o projektu, molimo kontaktirajte:

Saša Aćić, menadžer projekta

Kontakt telefon: 065 525 337

Email: director@unijauprs.org