Projekat EU4BusinessRecovery, kojeg finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, obavještava sve zainteresovane da je produžen rok za prijavu na Javni poziv za podršku investicijama namjenjenih ubrzanoj digitalizaciji primarne poljoprivredne proizvodnje do 30. juna 2023. godine, s ciljem podrške oporavku ili ponovnom pokretanju poslovnih aktivnosti preduzeća.

Na Javni poziv mogu se prijaviti samostalni preduzetnici, poljoprivredne zadruge, mikro, mala i srednja preduzeća koja se aktivno bave primarnom proizvodnjom voća i povrća, sadnog materijala, vinogradarstva i malinarstva, proizvodnjom mesa, mlijeka i jaja, uzgojem žitarica, uzgojem gljiva, ljekovitog i začinskog bilja, pčelarstvom.

Koncept projekta sa potrebnom dokumentacijom potrebno je dostaviti isključivo putem online platforme https://javnipoziv.undp.ba/, do 30.06.2023. godine do 15:00.

Korak 1: Pročitajte dokument Smjernice za podnosioce prijava u kojem se nalaze sve informacije o kriterijima javnog poziva, načinu popunjavanja i dostave prijave.

Korak 2: Prateća dokumentacija za prijavu na javni poziv:

Prilog 1 – Prijavni obrazac

• Prilog 2 – Budzet projekta

Prilog 2.1. – UN Globalni principi

Dostavljanje prijava u bilo kojem drugom formatu (e-mail, pošta, fax i sl.) nije prihvatljivo i prijave dostavljene na taj način neće biti uzete u razmatranje.

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti putem formulara za pitanja na web stranici projekta  javnipoziv.undp.ba.