​Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske iz oblasti prevoza putnika i Udruženjem Horeca Republike Srpske o mjerama podrške ovim djelatnostima koje trpe gubitke u poslovanju usljed pandemije virusa korona.

Premijer Višković najavio je da će Vlada Republike Srpske u narednih nekoliko dana kreirati javni poziv sa precizno utvrđenim kriterijumima, da bi se omogućilo privrednim subjektima iz oblasti ugostiteljstva i turizma i prevoza putnika da se prijave za podršku za juli, avgust i septembar ove godine.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da Vlada prati situaciju, te da kontinuirano i u sardnji sa poslovnom zajednicom kreira mjere podrške privredi, čiji je krajnji cilj da se zaštiti ekonomija i sačuvaju radna mjesta u Republici Srpskoj.

Predstavnici poslodavaca iz oblasti ugostiteljstva i turizma, te oblasti prevoza putnika upoznali su premijera Viškovića sa teškoćama u poslovanju s kojima se suočavaju u vremenu pandemije virusa korona i izrazili zahvalnost Vladi Republike Srpske za sve što je do sada učinila da pomogne privrednim subjektima u Republici Srpskoj da se sačuvaju radna mjesta.

Današnjem sastanku, na kojem je bilo riječi i o drugim vidovima pomoći zaposlenima u ovim djelatnostima, prisustvovali su i ministar finansija Zora Vidović, te predstavnici ministarstava: privrede i preduzetništva, saobraćaja i veza i trgovine i turizma.