Nakon današnje sjednice Upravnog odbora Komepenzacionog fonda, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković je rekao da je dopunjen spisak privrednih subjekata koji su indirektno pretrpjeli štetu zbog pandemije virusa korona.

Višković je izjavio da će Vlada iz sredstava Kompenzacionog fonda isplatiti plate i poreze za maj i za poslovne subjekte koji su odlukama Vlade bili i još su onemogućeni da rade, kao što su svadbeni saloni, diskoteke i drugi.

Јuče su počele isplate obrađenih zahtjeva. Isplatiće se ukupno 3.058.000 KM. Ova odluka će se dopuniti sa određenim privrednim subjektima, kao što je sektor međunarodnog prevoza putnika, koji može da radi, ali nema gotovo nikakvog posla – napomenuo je Višković.

Višković je naveo da je donesena i odluka da se ugostiteljsko-turističkom sektoru isplati vrijednost iskorištenih vaučera za period od 15. do 30. juna, za što je potrebno oko 30.000 KM.

Današnjoj sjednici Upravnog odbora Kompenzacionog fonda prisustvovao je i predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, Saša Trivić.