Nakon popuštanja restriktivnih mjera i početka rada najvećeg broja djelatnosti, inspektori Inspektorata Republike Srpske vršili su pojačan nadzor pridržavanja zaštitnih mjera korišćenja i obezbjeđivanja lične zaštitne opreme, poštivanja fizičke distance i provođenja mjera dezinfekcije.

S obzirom na svakodnevno povećan broj pozitivnih lica na virus korona Republučka uprava za inspekcijske poslove u narednom periodu dodatno će pojačati kontrole. Istima će biti obuhvaćeni svi poslodavci u Srpskoj a sprovodiće ih svi raspoloživi kontrolni organi Inspektorata to jest pored zdravstvenih inspektora i svi drugi republički inspektori iz svih inspekcijskih sektora (poljoprivredni, šumarski, veterinarski, vodni, saobraćajni, tehnički, inspektori rada i drugi), ali i opštinski inspektori.

Od velikog značaja je da poslovni subjekti svoj rad prilagode trenutnoj situaciji i da prevenciju stave na prvo mjesto. Navedeno je važno ne samo u cilju zaštitet korisnika usluga, veći i radi zaštite samih radnika, gdje će naša lična odgovornost biti najbolja preventivna mjera. Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata uz poštivanje svih preventivnih mjera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom korona, a u cilju što lakšeg prevazilaženja poteškoća izazvanih pandemijom.

Na obostrano zadovoljstvo u dosadašnjem periodu poslodavci su pokazali odgovornost, spremnost za saradnju i prihvatanje svih preporuka i uputstava zdravstvenih stručnjaka o mjerema kojih se trebaju pridržavati u cilju nesmetanog rada i suzbijanja širenja bolesti izazvane virusom korona.

Izvor: Inspektorat Republike Srpske, Republička Uprava za inspekcijske poslove