Banja Luka – U toku je analiza svih procedura i formalnosti unutar nadležnih organa u skladu sa jedinstvenom metodologijom za pojednostavljenje i/ili ukidanje administrativnih procedura i formalnosti, koja se opisuje i kao svojevrsna “giljotina propisa”.

Pozivamo poslodavce da se uključe u Projekat optimizacije administrativnih procedura i formalnosti, popunjavanjem Obrasca – prijedlog za pojednostavljenje admi​nistrativne procedure i formalnosti​, a putem kojeg će iznijeti eventualne probleme sa kojim se susreću kada su u pitanju procedure pribavljanja formalnosti (dozvola, uvjerenja, rješenja, licenci, potvrda i drugih akata), ali i dati svoje primjedbe i prijedloge kako konkretnu proceduru/formalnost pojednostaviti.

Naime, Vlada Republike Srpske je na 115. sjednici održanoj 01.04.2021. godine donijela Odluku o realizaciji Projekta optimizacije administrativnih procedura i formalnosti, a potom formirala Savjet i Operativno tijelo koji su zaduženi za njegovu implementaciju.

Cilj Projekta optimizacije administrativnih procedura i formalnosti je pojednostavljenje ili ukidanje procedura i formalnosti (dozvola, potvrda, rješenja) kako bi se poslovnoj zajednici olakšao rad, tj. ostvarile uštede u novcu i vremenu.

​Popunjene obrasce, do 31. jula 2021. godine, možete poslati na email: office@unijauprs.org.