Banja Luka – Dana 28. maja 2021. godine počelo je vakcinisanje radnika iz realnog sektora protiv COVID-19, kao rezultat saradnje Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske i JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Vakcinacija 50 radnika kompanije „SHP Celex“ ad Banja Luka izvršena je u prostorijama same kompanije putem mobilnog tima, kineskom vakcinom Sinofarm.

Tim povodom, direktor SHP Celex ad Miloš Oravec zahvalio se Uniji poslodavaca i Institutu na prilici za vakcinaciju, navodeći da od samog početka pandemije ova kompanija striktno primjenjuje brojne zaštitne mjere, a redovno se obavlja i antigensko testiranje svih radnika.

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca RS, Saša Trivić, izrazio je zadovoljstvo što su Vlada Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo prepoznali važnost očuvanja radnih kapaciteta u realnom sektoru, najavivši nastavak ovih aktivnosti i u drugim kompanijama i gradovima u Srpskoj.

Dr Ljubica Jandrić ispred Instituta za javno zdravstvo navela je da se vakcinacija u Republici Srpskoj provodi po planu, i govorila je o njenoj važnosti.

Ispred kompanije SHP Celex govorio je i zamjenik menadžera pogona za proizvodnju higijenskih proizvoda, Saša Vulić, koji je rekao da se ovom prilikom nije vakcinisao, kako bi tu priliku imale starije radne kolege.

Nakon vakcinisanja, okupljenim novinarima izjave je dalo i nekoliko radnika.