Unija poslodavaca Republike Srpske organizovala je radionice sa ciljem unapređenja saradnje i razvoja partnerstva između institucija, poslovne zajednice i medija u provođenju ekonomskih i socijalnih reformi u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Tokom prvog dana radionice predstavljena su institucionalna pozicija i zagovarački prioriteti Unije poslodavaca, a kroz diskusiju sa predstavnicima institucija i medija razmotrene su mogućnosti unapređenja saradnje u provođenju strateških i planskih dokumenata Republike Srpske. Drugi dan radionice je bio rezervisan za temu makroekonomskih kretanja te aktuelnim problemima, izazovima i šansama. Dr Stevo Pucar predstavio je projekcije tržišta rada i eventualne odgovore na današnje izazove.

Projekat “Doprinos organizacija civilnog društva poboljšanju uticaja preduzetništva na socio-ekonomski razvoj BiH – EISE” implementira Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske i cilj mu je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva preduzetnika i poslodavaca, te doprinos socijalnom i ekonomskom razvoju u sektoru preduzetništva u BiH stvaranjem povoljnog okruženja kroz ekonomske i socijalne reforme. Ukupna vrijednost projekta je 556.000 evra, od čega je Evropska unija obezbijedila 500.000 evra bespovratnih sredstava, a implementacija će trajati od januara 2021. godine do decembra 2023. godine.