Banja Luka – Trening Unije udruženja poslodavaca RS pod nazivom “Primjena novih poreskih propisa” održan je 18. januara 2022. godine u Banjoj Luci, tokom kojeg su predstavljenje regulatorne izmjene u oblasti poreskih propisa, predstavljeni primjeri obračuna plata, naknada i drugih primanja, kao i načini prijave i poreski obrasci.

Predavači su bili eksperti iz oblasti finansija, fiskalnih i poreskih politika – Slobodanka Popović, Jelena Popović i Persa Paić.

Cilj treninga bio je da se kroz edukaciju članstva udruženja poslodavaca obezbijedi adekvatna primjena novih propisa iz oblasti fiskalne politike, te da se podigne kapacitet Unije poslodavaca i njenih članica za učešće u procedurama javnih konsultacija i javnih rasprava.
U velikoj sali Inspektorata Republike Srpske u ulici Veljka Mlađenovića bb, Banja Luka, u skladu sa epidemiološkom situacijom, besplatnom treningu Unije je prisustvovalo 50 osoba, dok je online putem  Zoom prenosa događaj uživo pratilo njih preko 210 iz cijele Republike Srpske. Svi učesnici imali su priliku već prilikom prijave za događaj da postave pitanja za predavače, a mnogi su tu mogućnost iskoristili i na licu mjesta.
Svim prijavljenim učesnicima biće dostavljene prezentacije predavača, kao i  Youtube link snimka treninga.
Događaj je organizovan u okviru realizacije projekta ”Doprinos organizacija civilnog društva poboljšanju uticaja preduzetništva na socio-ekonomski razvoj BIH- EISE” koji finansira Evropska unija, a koji provodi Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske.