Predstavnici Unije poslodavaca Republike Srpske održali su danas sastanak sa Nedeljkom Čubrilovićem, ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske na temu rješavanja problema javnog prevoza u Republici Srpskoj i pronalaženja mehanizama za unapređenje uslova rada prevoznika u Srpskoj.

Potpredsjednik Unije poslodavaca Republike Srpske Dejan Mijić rekao je da u oblasti javnog prevoza i putničkog saobraćaja postoje brojni problemi, kao što su nelegalni prevoz, nedostatak radne snage, finansijski problemi i zakonska regulativa na nivou BiH.

Ministar Čubrilović ukazao je na značaj javnog prevoza u Republici Srpskoj, navodeći da je putnički saobraćaj ugrožen, te da je neophodno pronaći modalitete sa ciljem održavanja nesmetanog funkcionisanja putničkog saobraćaja i stabilnost. Izrazio je punu podršku za rješavanje problema prevoznika u Republici Srpskoj, ističući da je neophodno zaštititi putnički saobraćaj u Srpskoj i izmijeniti zakonsku regulativu na nivou BiH.

Definisane su zajedničke aktivnosti na realizaciji Programa ekonomskih reformi Republike Srpske 2023-2025 i Akcionog plana Vlade Republike Srpske za 2023. godinu iz nadležnosti ovog Ministarstva.