Banja Luka – Danas se u Banjaluci u Banskom dvoru, u organizaciji Unije poslodavaca Republike Srpske, održava poslovna konferencija “Izazovi i budućnost poslovanja #2”. Rad će se odvijati putem četiri panel diskusije.

U prvom panelu, pod nazivom “Sinergija 2 – Memorandum o zajedničkim politikama”, učesnici će razgovarati o Memorandumu o zajedničkim politikama koji su Unija poslodavaca RS i Vlada Republike Srpske provodile u periodu 2018-2021. godina. Panelisti će nastojati da daju odgovor na to kako podržati ekonomiju i provoditi reforme u složenim geostrateškim procesima, a biće riječi i o postignutim poreskim i neporeskim rasterećenjima za poslodavce.

Učesnici panela su dr Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske; Saša Trivić, predsjednik Unije poslodavaca RS; Damir Zorić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca, i Violeta Jovanović, izvršni direktor NALED-a.

Moderator prvog panela je Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik magazina NIN.

Događaj organizujemo u okviru realizacije projekta ”Doprinos organizacija civilnog društva poboljšanju uticaja preduzetništva na socio-ekonomski razvoj BIH – EISE” koji finansira Evropska unija, a koji provodi Unija poslodavaca Republike Srpske.