Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske organizuje četvrti po redu okrugli sto na temu „Izazovi i perspektive poslovanja”, koji će biti održan u utorak, 16. marta 2021. godine u sali restorana „Karpe diem“, Mladena Stojanovića 2b, Gradiška, sa početkom u 13 časova.

Tokom okruglog stola biće predstavljena „Brošura o pravima i obavezama poslodavaca i inspektora tokom inspekcijskog nadzora“ i revidirani online alat za prijavu korupcije na sajtu Inspektorata Republike Srpske.

Pored informisanja poslodavaca o njihovim pravima i obavezama tokom inspekcijskog nadzora i mogućnostima za prijavu korupcije, cilj događaja je i informisanje o realizovanim aktivnostima Unije poslodavaca, kao i dijalog o problemima u poslovanju i prijedlozima poslodavaca.

Prethodno, okrugli sto za poslodavce smo organizovali u Trebinju, Prnjavoru i Doboju.

Događaj organizujemo u skladu sa preporukama epidemioloških institucija Republike Srpske uz očekivano prisustvo 20 učesnika i obavezno korišćenje zaštitne maske u unutrašnjosti prostora.

Navedene aktivnosti dio su projekta “Smanjenje koruptivnih rizika u radu inspekcijskih službi u RS“ koji provodi Unija udruženja poslodavaca RS.

Projekt se provodi u okviru šireg programa „Podrška građanima u borbi protiv korupcije“ koji implementiraju Centri civilnih inicijativa (CCI), kao glavni implementator uz finansijsku podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).