Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske organizuje okrugli sto na temu „Suzbijanje korupcije iz perspektive poslodavaca i Inspektorata RS”, u četvrtak, 15. jula 2021. godine u hotelu „Courtyard by Marriott“, ulica Prvog krajiškog korpusa 33, Banja Luka, sa početkom u 11.00 časova.

U okviru prvog dijela okruglog stola na temu Suzbijanje korupcije: naučene lekcije, problemi i izazovi, sagledaće se pojave korupcije iz aspekta poslodavaca, kao i Inspektorata Republike Srpske, predstaviti dosadašnje zajedničke aktivnosti za smanjenje rizika od korupcije u inspekcijskom nadzoru, kao i mogući naredni koraci u rješavanju ovog problema. U drugom dijelu okruglog stola će se analizirati teme koje će za cilj imati unapređenje regulatornog okvira u oblasti javnih nabavki.

Prisutnima će se u kontekstu suzbijanja korupcije obratiti i ambasador Sjedinjenih Američkih Država, Nj.E. Erik Nelson, putem videa.

Događaj se organizuje u skladu sa preporukama epidemioloških institucija Republike Srpske uz očekivano prisustvo 30 učesnika i obavezno korišćenje zaštitne maske u unutrašnjosti prostora.

Navedene aktivnosti dio su projekta “Smanjenje koruptivnih rizika u radu inspekcijskih službi u RS“ koji provodi Unija udruženja poslodavaca RS. Projekat se provodi u okviru šireg programa „Podrška građanima u borbi protiv korupcije“ koji implementiraju Centri civilnih inicijativa (CCI), kao glavni implementator uz finansijsku podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).