Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske organizuje okrugli sto na temu „Nadležnosti inspekcija u Republici Srpskoj i koruptivni rizici”, koji će biti održan u ponedjeljak, 29. novembra 2021. godine u hotelu „Courtyard by Marriott“, ulica Prvog krajiškog korpusa 33, Banja Luka, prvi sprat, sa početkom u 11.00 časova.

U okviru okruglog stola biće predstavljena „Uporedna analiza nadležnosti i načina primjene propisa republičkih i inspektora koji poslove inspekcijskog nadzora obavljaju na nivou jedinica lokalne samouprave“, kao i dosadašnji rezultati aktivnosti za smanjenje rizika od korupcije u inspekcijskom nadzoru. Predstavnici Inspektorata Republike Srpske će dati svoje viđenje mogućnosti u rješavanju ovog zajedničkog problema našeg društva.

Navedene aktivnosti dio su projekta “Smanjenje koruptivnih rizika u radu inspekcijskih službi u RS“ koji provodi Unija udruženja poslodavaca RS. Projekat se provodi u okviru šireg programa „Podrška građanima u borbi protiv korupcije“ koji implementiraju Centri civilnih inicijativa (CCI), kao glavni implementator uz finansijsku podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Događaj organizujemo u skladu sa preporukama epidemioloških institucija Republike Srpske uz očekivano prisustvo do 30 učesnika i obavezno korišćenje zaštitne maske u unutrašnjosti prostora.