Banja Luka – Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske organizovaće konferenciju za medije u srijedu, 30. decembra 2020. godine u 12 časova, u banjalučkom hotelu „Courtyard by Marriott“, u sali na prvom spratu.

Tema konferencije su prava i obaveze poslodavaca i inspektora tokom provođenja inspekcijskog nadzora, odnosno predstavljanje Brošure i Infografike koje smo kreirali kako bi se poslodavci u Republici Srpskoj informisali o svojim pravima kada inspektori provode nadzor nad njihovim poslovanjem, kao i koje su obaveze prema inspektorima u tom procesu, da bi se povećanom informisanošću smanjili rizici od koruptivnih radnji. Na konferenciji ćemo predstaviti saradnju koju smo uspostavili sa Republičkom upravom za inspekcijske poslove, kao i mogućnosti i alat za prijavu sumnje na nezakonit rad zaposlenih u Inspektoratu Republike Srpske.

Ispred Unije udruženja poslodavaca RS govoriće direktor Unije, gospodin Saša Aćić, a ispred Inspektorata RS novinarima će se obratiti v.d. direktor Inspektorata, gospodin Milovan Krčo.

Navedene aktivnosti dio su projekta “Smanjenje koruptivnih rizika u radu inspekcijskih službi u RS“ koji provodi Unija udruženja poslodavaca RS. Cilj projekta je da kroz unapređenje saradnje između poslodavaca i Inspektorata RS budu smanjene mogućnosti za koruptivne radnje tokom inspekcijskog nadzora u Republici Srpskoj. Projekat se provodi u okviru šireg programa „Podrška građanima u borbi protiv korupcije“ koji implementiraju Centri civilnih inicijativa (CCI), kao glavni implementator uz finansijsku podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Nakon konferencije, planiran je novogodišnji prijem za novinare.