Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske u četvrtak, 16. juna 2022. godine, u velikoj sali Kulturnog centra „Banski dvor“ u Banjoj Luci, sa početkom u 9 časova, u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske uz podršku USAID Projekta za razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini, organizuje konferenciju “Turizam obogaćuje: Turizam razvojna šansa Republike Srpske“.

Izuzetna nam je čast najaviti da će se kroz razmjenu znanja i iskustava, identifikovati najefikasniji načini punog iskorištavanja turističkih potencijala Republike Srpske, kao i dati adekvatni odgovori na stalne promjene u sektoru prouzrokovane globalnim promjenama.

Kroz panel diskusije biće razmotreni strateški pravci razvoja turizma i uticaj turizma na ekonomski razvoj Republike Srpske, razvoj turističkih proizvoda i ljudskih potencijala u turizmu te prezentovani primjeri dobre prakse u turizmu Republike Srpske.

S obzirom na posvećenost daljem razvoju turizma u Republici Srpskoj potvrđenu kroz usvajanje Strategije razvoja turizma Republike Srpske 2021 – 2027, organizatori predviđaju učešće predstavnika ministarstava, turističkih organizacija, međunarodnih i domaćih institucija i organizacija te poslodavaca koji posluju u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Agenda događaja je dostupna na linku.