Njemačka organizacija GIZ objavila je poziv za dostavljanje prijedloga projekata (CfP) pružanja podrške za MMSP koja posluju u sektoru prerade metala, a koja su pogođena krizom COVID-19 putem integrisanog paketa podrške za oporavak i ponovno pokretanje poslovnih aktivnosti.

Projekat se realizuje pod nazivom COVID-19 Investment Response – EU4BusinessRecovery, zajednički finansiraju Evropska unija i Njemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, a realizuju Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, UNDP i ILO.

Poziv je usmjeren na jačanje kapaciteta MMSP koja posluju u sektoru prerade metala kako bi se omogućio kontinuitet poslovanja i unapređenje poslovanja za razvoj novih proizvoda i usluga i pristup novim tržištima kao odgovor na izazove sa kojima se suočavaju zbog krize COVID-19. Mjere za suzbijanje pandemije COVID-19, kao što su obustave poslovanja, značajno su narušile proizvodnju trgovačke i netrgovačke robe, dok su poremećaji u lancima nabavke, zajedno s manjom potražnjom iz EU i ključnih partnera CEFTA-e, izazvali smanjenja i u proizvodnji i u izvozu robe.

Minimalna dodjela za pojedinačna bespovratna sredstva prema ovom pozivu je 10.000 EUR (19.558,30 KM), dok maksimalna dodjela ne može biti veća od 48.000 EUR (93.879,84).

Vlastito učešće Aplikanata je minimalno 40% ukupnih prihvatljivih troškova Projekta.

Rok za dostavljanje je: 26.09.2021. godine, a poziv možete preuzeti ovdje.