Jahorina 4.maj 2018-Udruženje ekonomista Republike Srpske SWOT, u saradnji sa Savezom ekonomista Srbije i pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, treći put organizuje „Jahorina ekonomski forum“ pod nazivom „Regionalna saradnja kao važna poluga ekonomskog razvoja zemalja JIE“.

Na ovogodišnjem skupu ekonomista iz cijele regije diskutovalo se o trenutnim ekonomskim problemima, ali i o mogućnostima bolje regionalne saradnje i povezanosti kada je riječ o infrastrukturi, energetskim projektima, ali i o saradnji privrednika u nastupima na trećim tržištima.

Učesnicima Foruma obratila se specijalna gošća ovogodišnjeg okupljanja, srbijanska premijerka Ana Brnabić, koja je istakla važnost evropske perspektive za zemlje regiona.

“Proces evropskih integracija je proces koji je neophodan svima nama u regionu. Privredna saradnja između Srbije i BiH je na zavidnom nivou. Srbija je za BiH treći najznačajniji investitor sa oko milijardu eura ulaganja. Srbija izvozi više u BiH nego u druge zemlje”, kazala je Brnabić.

Predstavnici Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske prisustvovali su Jahorina ekonomskom forumu 2018.