Povodom početka nove školske godine, u nedelјu 01. septembra 2019. godine sa početkom u 11 časova, u parku Mladen Stojanović – restoran Lanako Banja Luka, Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske i Udruženje porodica sa četvoro i više djece Republike Srpske (Udruženje 4+) će održati konferenciju za štampu na kojoj će javnost upoznati sa realizacijom donatorske akcije prikuplјanja školskog pribora za djecu iz višečlanih porodica.

Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske, i ove godine uz pomoć svojih članova želi da pomogne učenicima – osnovcima iz višečlanih porodica da sa svim potrebnim priborom krenu u novu školsku godinu. Istovremeno, ovom zajedničkom akcijom Unija udruženja poslodavaca RS i Udruženje 4+ žele da ukažu na značaj porodice, majčinstva i djece za društvo u cjelini. Podsjećamo, u proteklih pet godina članice UUPRS u ovoj akciji donirale su školskog pribora u vrijednosti 30.000 KM za djecu iz višečlanih porodica.

U navedenoj akciji svoj doprinos dale su kompanije: Atlantik bb-Banja Luka, Tropik maloprodaja-Banja Luka, Škrebić kompani-Teslić, Krajina klas-Banja Luka, Petroprojekt -Bratunac, Autoprevoz-Banja Luka, Destilacija-Teslić, GMP kompani-Banja Luka, Drvoprodeks -Banja Luka, Mladegs pak Prnjavor i Borton d.o.o.-Laktaši.