Povodom početka nove školske godine, u utorak 01. septembra 2020. godine sa početkom u 12 časova, u parku Mladen Stojanović – restoran Lanako Banja Luka, Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske i Udruženje porodica sa četvoro i više djece Republike Srpske (Udruženje 4+) će održati konferenciju za štampu na kojoj će javnost upoznati sa realizacijom donatorske akcije prikupljanja školskog pribora za djecu iz višečlanih porodica.

Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske, i ove godine uz pomoć svojih članova želi da pomogne učenicima – osnovcima iz višečlanih porodica da sa svim potrebnim priborom krenu u novu školsku godinu. Istovremeno, ovom zajedničkom akcijom Unija udruženja poslodavaca RS i Udruženje 4+ žele da ukažu na značaj porodice, majčinstva i djece za društvo u cjelini. Podsjećamo, u proteklih šest godina članice UUPRS u ovoj akciji donirale su školskog pribora u vrijednosti blizu 40.000 KM za djecu iz višečlanih porodica.

U navedenoj akciji svoj doprinos dale su kompanije: Atlantik bb – Banja Luka, Tropik maloprodaja – Banja Luka, MM Invest, Courtyard by Marriott i Euroexpress iz Banja Luke.

Novinarima će se obratiti predstavnici Unije udruženja poslodavaca RS i Udruženja 4+. Po završetku konferencije biće upriličen ručak za djecu iz višečlanih porodica, roditelje i predstavnike medija.