Povodom početka nove školske godine, u četvrtak, 01. septembra 2022. godine sa početkom u 12 časova, u parku Mladen Stojanović – restoran Lanako Banja Luka, Unija poslodavaca Republike Srpske i Udruženje porodica sa četvoro i više djece Banja Luka (Udruženje 4+), održali su konferenciju za štampu na kojoj je javnost upoznata sa realizacijom donatorske akcije prikupljanja školskog pribora za djecu iz višečlanih porodica.

Unija poslodavaca Republike Srpske, i ove godine uz pomoć svojih članova pomogla je učenicima – osnovcima iz višečlanih porodica da sa svim potrebnim priborom krenu u novu školsku godinu, ukazujući time na značaj porodice, majčinstva i djece za naše društvo. U proteklih osam godina članice Unije poslodavac Republike Srpske u ovoj akciji donirale su školskog pribora u vrijednosti od oko 70 000,00 KM , s tim da je u ovogodišnjoj akciji prikupljeno 13 500,00 KM.

Pored Udruženja 4+ iz Banja Luke, sredstva su donirana i udruženjima iz Teslića i Gradiška, a u saradnji sa Udruženjem porodica sa četvoro i više djece Republike Srpske “4+”, školski pribor će biti distribuisan i prema drugim lokalnim udruženjima.

Ovom akcijom promovisane su naše članice koje posluju u skladu sa Etičkim kodeksom poslodavaca Republike Srpske, dajući tako svoj doprinos razvoju društva i podršku neprofitnim i humanitarnim organizacijama. U navedenoj akciji svoj doprinos pored Unije poslodavaca Republike Srpske dale su kompanije: DM (DM-drogeriemark BiH), Atlantik bb-Banja Luka, Tropik maloprodaja-Banja Luka, Kolektor CCL, Nelt, PMP Jelšingrad Gradiška, HI Destilacija Teslić te hotel „Courtyard by Marriott“ Banja Luka.

Novinarima se ispred Unije poslodavaca Republike Srpske obratio stručni saradnik Danijel Kovč, a ispred Udruženje porodica sa četvoro i više djece Banja Luka, predsjednik Jovan Radovanović te nekoliko prisutnih roditelja i školaraca članova ovog Udruženja.