Povodom početka nove školske godine, u srijedu 01. septembra 2021. godine sa početkom u 11 časova, u parku Mladen Stojanović – restoran Lanaco Banja Luka, Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske i Udruženje porodica sa četvoro i više djece Grada Banja Luke (Udruženje 4+) održali su konferenciju za štampu, na kojoj su javnost upoznali sa realizacijom donatorske akcije prikupljanja školskog pribora za djecu iz višečlanih porodica.

Prisutnima su se obratili Danijel Kovč, stručni saradnik ispred Unije udruženja poslodavaca RS, Jovan Radovanović, predsjednik Udruženja 4+ te nekoliko školaraca.

Naglašeno je da ovom akcijom, koja se održava već osam godina, Unija udruženja poslodavaca RS uz pomoć svojih članova, želi da ukaže na značaj porodice, majčinstva i djece za društvo u cjelini te da se učenicima – osnovcima iz višečlanih porodica obezbjedi potreban pribor za novu školsku godinu. Organizacijom društveno odgovornih akcija, usvajanjem Etičkog kodeksa poslodavaca Republike Srpske i kreiranjem prijedloga za unapređenje javnih politika, Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske kontinuirano radi na podizanju standarda u poslovanju čime doprinosimo i održivom razvoju zajednice.

Članice UUPRS su do sada u ovoj akciji donirale školski pribor u vrijednosti od oko 50.000 KM za djecu iz višečlanih porodica, a ove godine obezbjeđena su sredstva u iznosu od 7000.00 KM. Ovoj akciji svoj doprinos dale su kompanije: Atlantik bb-Banja Luka, Tropik maloprodaja doo-Banja Luka, Destilacija-Teslić, Nelt Istočno Sarajevo, Lanaco Banja Luka i DVC Solutions iz Banja Luke.