Banja Luka – Ministarstvo privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske objavilo je danas, 25. marta 2022. godine, Javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u 2022. godini. Ukupan iznos sredstava predviđenih za podsticaje je 12 miliona KM. Pravo na podsticaj se ostvaruje na osnovu projekta privrednog subjekta, npr. za nabavku savremenih tehnologija i opreme, ili za nabavku nove ili korišćene opreme koja nije starija od 12 godina, razvoj i inovaciju.

Sredstva su namijenjena za sufinansiranje dijela ulaganja za privredne subjekte iz oblasti: industrija tekstila, odjeće i obuće, industrijska prerada drveta, metalna i elektro industrija, industrija gume i plastike, papirna i grafička industrija, proizvodnja hemikalija i hemijskih proizvoda, proizvodnja osnovnih farmaceutskih proizvoda i preparata, industrija građevinskih proizvoda, odnosno proizvodnja ostalih proizvoda od nemetalnih minerala.

Poziv je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a prijave sa dokumentacijom se dostavljaju poštom Ministarstvu privrede i preduzetništva na adresu:

Ministarstvo privrede i preduzetništva

Trg Republike Srpske 1

78000 Banja Luka

Dokumentaciju sa obrascima možete preuzeti na sajtu Ministarstva privrede i preduzetništva na ovom LINKU.