Na incijativu Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi RS pokrenulo je pilot-program „Sinergija” čiji cilj je povezivanje poslodavaca sa naučnoistraživačkim organizacijama odnosno unapređenje  proizvodnih procesa u kompanijama i rast konkurentnosti i produktivnosti u kompanijama.

Navedena incijativa realizovana je u okviru Memoranduma o zajedničkim politikama Vlade Republike Srpske i Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske koji u svom cilju 3. Podrška kroz podsticaje definiše i obezbjeđivanje sredstava za tehnološki razvoj ,a koji će rezultirati stvaranjem radnih mjesta na kojima će se ostvarivati veća produktivnosti i veće plate.

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo objavilo je Konkurs za sufinansiranje zajedničkih projekata naučnoistraživačke zajednice i poslodavaca.
Zajednički projekti će biti realizovani u okviru pilot-programa „Sinergija”, čiji je cilј podsticanje saradnje između naučnoistraživačkog i poslovnog sektora, unapređenje postojećih i razvoj novih inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija sa potencijalom komercijalizacije, uvođenje inovativnih modela poslovanja, te povećanje domaće i međunarodne vidlјivosti naučnoistraživačke zajednice.

Ministarstvo će sufinansirati do pet zajedničkih projekata u ukupnom iznosu od 250.000,00 KM. Konkurs je otvoren do 08.11.2019. godine.

Tekst konkursa možete preuzeti ovdje:

КОНКУРС СИНЕРГИЈА 2019 (1)