Povodom početka nove školske godine, u srijedu 01. septembra 2021. godine sa početkom u 11 časova, u parku Mladen Stojanović – restoran Lanaco Banja Luka, Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske i Udruženje porodica sa četvoro i više djece Republike Srpske (Udruženje 4+) će održati konferenciju za štampu na kojoj će javnost upoznati sa realizacijom donatorske akcije prikupljanja školskog pribora za djecu iz višečlanih porodica.

Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske, i ove godine uz pomoć svojih članova želi da pomogne učenicima – osnovcima iz višečlanih porodica da sa svim potrebnim priborom krenu u novu školsku godinu. Istovremeno, ovom zajedničkom akcijom Unija udruženja poslodavaca RS i Udruženje 4+ žele da ukažu na značaj porodice, majčinstva i djece za društvo u cjelini.

Podsjećamo, u proteklih sedam godina članice UUPRS u ovoj akciji donirale su školskog pribora u vrijednosti od oko 50.000 KM za djecu iz višečlanih porodica, a ove godine obezbjeđena su sredstva u iznosu od 7000.00 KM. Ovoj akciji svoj doprinos dale su kompanije: Atlantik bb-Banja Luka, Tropik maloprodaja doo-Banja Luka, Destilacija-Teslić, Nelt Istočno Sarajevo, Lanaco Banja Luka i DVC Solutions iz Banja Luke.

Kroz organizaciju društveno odgovornih akcija, usvajanjem Etičkog kodeksa poslodavaca Republike Srpske i kreiranjem prijedloga za unapređenje javnih politika, Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske kontinuirano radi na podizanju standarda u poslovanju čime doprinosimo i održivom razvoju zajednice.

Novinarima će se obratiti predstavnici Unije udruženja poslodavaca RS i Udruženja 4+, te predstavnici kompanija koje su se uključile u donatorsku akciju.